luni, 24 septembrie 2007

Matrix

Matrix a vazut toata lumea nu ?
Dar matrix a trait cineva ?
S`a intamplat sa ti se para pur si simplu ca esti singurul treaz, cand iti aprinzi o tigara de la bricheta iar restu sunt prinsi intr`o jungla intunecata incercand sa inventeze roata ? E amuzant la inceput, te vor privi toti cu respect si admiratie. Ei in intuneric, tu aprinzand tigara dupa tigara cu o simpla bricheta.. esti in coltul tau, taci si ii privesti cum se dau in stamba incercand si ei sa te impresioneze cu ceva.. logic ca nu o vor face, nu au cu ce.. tu privesti in continuare, orice ai spune deja ai un mare avantaj. Ai o bricheta.. poti face lumina intr`o secunda in intunericul lor de zi cu zi .. orice vei spune ei vor interpreta ca si cum ai spus ceva maret. Uneori te mai opresti si mai spui si prostii .. iar ei dupa cateva secunde vor aplauda si vor spune fericiti.. "asa e .. ai dreptate".
Cu o bricheta intr`un permanent intuneric iti poti face o intrare destul de mare. Dar pana la urma nu intrarea face totul. Ai o inima mare si ti se face mila de ei .. si le dai si lor bricheta.. iesiti din intuneric iti vor multumi la inceput, dupa care cu timpul lucrurile se vor schimba. Mereu se schimba.

"E atat de simplu mecanismul asta .. doar apesi butonul si apare lumina, da.. si noi putem sa facem asta.. si probabil puteam sa o facem si fara tine"

Da, e ciudat si nasol. Ce s`au desteptat oamenii .. asa brusc. Au trecut de usa intunericului si au un hol lung si luminat puternic in fata, au uitat, logic .. cine le`a deschis usa si i`a poftit inauntru, dar asta nu mai conteaza acum nu ?
Intelepciunea adevarata nu e sa`i dai un peste cuiva ca sa manance.. ci sa`l inveti cum sa`si faca undita si pescuiasca si el. In situatia noastra.. e putin altfel. Nu trebuie sa`ti iei o bata, sa le scoti dintii .. si sa`ti iei bricheta inapoi .. trebuie sa astepti .. sa astepti .. si sa astepti .. atent si rabdator .. sa astepti.

Pentru ca mai devreme sau mai tarziu, vor ramane fara gaz, si se vor intoarce...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu n-am vazut Matrix

Simona spunea...

as vrea sa se intoarca....focul il am...:-j aberez

Simona spunea...

as vrea sa se intoarca....focul il am...:-j aberez