vineri, 18 ianuarie 2008

Cine e Marcel ?

Umbla vorba in targ, ca se intreaba de mine.. pai de parca nu m ati gasi in cartea de telefoane ;)

Marcel e personaj, nu e actor.. e poveste, nu e realitate, e o mentalitate nu e om, e un fel de a gandi, nu e ganditor..

Gata.. nu mai sufar.. nu mai vorbesc despre mine la persoana a 3 a de parca as fi o entitate divina (lol).

Sunt colegul tau din generala care in prima zi de scoala s a asezat in ultima banca, nu stiu exact de ce .. poate ca banca avea un aer misterios de casa darapanata din padure, poate ca era vreo fata frumoasa in penultima banca, sau poate ca de acolo orizontul era mai larg.. vedeam mai multe .. avand in spate un perete si in fata o lume intreaga.

Sunt colegul tau din liceu care nu venea niciodata la ore si cand venea statea putin, spunea o gluma .. saluta toata lumea cu respect .. se intretinea la o tigara intr o toaleta cu vreo colega .. incercand sa afle ce am facut la ore saptamana trecuta si cam ce avem de facut la ore saptamana viitoare.

Sunt vecinul care atunci cand s a mutat in bloc a atras imediat atentia pentru ca nu mai erau ca el .. avea niste haine ciudate si o sapca fastacie in cap si isi cara atent picioarele printre gropile din spatele blocului.

Sunt prietenul unui prieten de al tau .. si iti par "de treaba" pentru ca am darul de a iti intra repede la suflet .. dar cand ajung acolo, ma cunosti si imi "mesteci" mai bine caracterul .. incerci sa ma indepartezi cu aceeasi viteza cu care mai devreme vroiai sa ma apropii.. o bautura tare cu aroma puternica,.. bun gust si atat de bine aluneca pe gat .. dar mai tarziu alcoolul te imbata si te ia de cap si te nauceste si nu mai stii daca e bine sau nu.

Sunt ala care vorbeste mult dar nu prea spune nimic.. decat in intimitate .. cand e prins in mrejele creionului cand foaia ii sta in fata.. sau capcanele tastaturii cand isi arunca privirea pe monitor. Sunt ala care prefera 5 minute minunate decat 5 ore de tevatura inutila, dar care le poate suporta la fel de bine pe ambele. Sunt cel care nu citeste .. prefera sa asculte.. si nu aude.. prefera sa vada. Sunt .. ah la naiba.. cel mai important e ca stiu exact cine sunt.. tu stii ?

Si s a intamplat o data .. sa cer o noapte si un pachet de tutun.. in schimbul raspunsurilor la toate intrebarile posibile .. am primit in schimb o zi in gradina botanica si "hai mai lasa tigarile" si n am dat nimic in schimb. Nu aveam la ce sa raspund.. nici nu stia ce sa ma intrebe.. defapt nici nu stia ce e o intrebare. Am plecat nauc .. de atunci si doar de atunci .. sunt si neincrezator, neiertator si mai multe cu "ne" inainte.

Pe final as dori sa multumesc celor care citesc si se intorc, nu am sa dezamagesc.. hai sa conversam la un comment.

3 comentarii:

Simona spunea...

conversam frecvent!:)

Anonim spunea...

nu stiu exact daca te-ai descris pe indelete draga marcel...insa mie nu mi se pare ca esti retras si in nici un caz invizibil.Imi pari mai mult tipul care apare in momentul cand nu ai nevoie si tranteste totul verde in fata...pe moment pare o piaza rea...dar apoi reflectezi la cuvintele reci ce ti-au zgariat timpanul si realizezi ca totul este de fapt un mare adevar...semnat o persoana care stie ca iti place salamul de biscuiti

Anonim spunea...

e extraordinar de simplu si corect textul asta. Poate nu m-am exprimat foarte frumos, dar e de bine :-D