joi, 24 ianuarie 2008

Cum trec anii..

"Bai .. ce au trecut anii.. si imi ziceau ai mei cand eram mai mic.. sa am grija ce fac si cu cine umblu, ca bagabonteala e o boala si daca te prinde nu mai scapi niciodata, te inveti asa sa golanesti toata ziua si cu asta ramai, trec anii si nu ai facut nimic. Eu acum daca vreau sa ma duc sa ma angajez .. ce le spun alora la experienta ? Ca am fost la furat in Spania si Italia ? Si ca`mi sta mintea numai la prostii."

Trec anii si trec si nu ramanem cu nimic. Suntem atat de diferiti incat la final nici vise si sperante nu mai avem, ca oamenii normali. Ne tocim tot.. ne tocim sufletul si spiritul si toate lucrurile bune, apare in noi un cancer.. si ne mananca pe dinauntru, ne macina pana nu mai ramane nimic.. decat un trup care traieste dupa o zi pe alta si isi asteapta sfarsitul.
Noi cei care traim in dizgratia celorlalti, in dezechilibru social si ne balacim, fericiti la inceput si regretand la sfarsit, in mlastina din cartierele marginase, suntem fara speranta. Doar suntem .. si atat.
Unii mai scapa.. cand realizezi ca esti bolnav, cauti antidotul.. in cazul nostru stabilitatea.
Si o gasesti intr`un loc de munca.. de la 8 la 5, platit cat mai putin posibil si muncind invers proportional. Dar nu toti ne putem trezi de dimineata, nu putem sa lasam capul jos si sa devenim sclavi industriali, sa pupam un sef in cur si sa tragem cu dintii zilnic pana la ziua de salariu, cand ai o mica pauza dupa care continui ciclul.
O gasesti in mutarea la bunica din centru. Dar acolo trebuie sa fii la 10 acasa, sa ti faci patul si sa mananci ciorba cu cei batrani, unde mai pui faptul ca ei vor sa te invete dar tu stii ca ei sunt batrani si nu stiu despre ce e vorba. Si te intorci...
O gasesti in relatia cu fata perfecta. Dar tu mai vrei plimbari lungi cu baietii si sa mai inchizi telefonul din cand in cand si sa nu iti pese, unde mai pui ca nici din punctul ei de vedere nu e totul bine .. ptr ca tu nu l suporti pe tacsu .. sentimentele socrului sunt identice, ies scantei .. tu o sa crezi ca ea e la mijloc cand defapt ea e cu ei ..
Si tot cauti .. in cel mai bun caz .. ajungi sa marchezi produse cu preturi in supermaketuri, sa stai cu parintii ei si ea sa aibe tot ce puteai sa urasti cand erai mic.
Si tot cauti .. si faci ce stii mai bine si ce ai facut toata viata, poate iese .. poate nu .. nu o sa iasa ca nu esti ala norocos din 100.000 de insi.
Si trec anii si nu ramane nimic.. curios e ca de`abia asteptai asta cand ai terminat liceul.. si acum tanjesti dupa zilele de scolarizare .. atunci rabdai pana in vara cand aveai pauza.. acum rabzi pana castigi la loto.

2 comentarii:

Simona spunea...

oamenii o sa vrea mereu mai mult si vor tanji mereu dupa ceva ce nu au...e in natura noastra! daca nu-l putem avea il vrem cu disperare. am spus-o de muuulte ori si incep sa cred din ce in ce mai tare: nimeni nu vrea luna de pe cer si nimeni nu o merita. atunci cand o avem, vrem altceva....:)

Anonim spunea...

Nu poti schimba trecerea anilor. Trebuie doar sa fii atat de inteligent incat sa pastrezi in cap, lucrurile care merita traite din nou. Macar inca o data.