joi, 24 iulie 2008

Suflete pierdute

Fiecare loc are bune si rele, uneori mai multe bune, alteori mai multe rele. Fiecare banca are cate un angajat cu un plan in cap sa o jefuiasca, asa cum fiecare sectie de politie are un functionar public idealist care ar vrea sa scada el singur rata criminalitatii. Fiecare cartier are cate un licentiat in nu stiu ce, care a facut 15 ani de scoala si planuieste sa mai faca inca 15, asa cum exista si cate un pierde vara care vrea sa faca 15 milioane in 15 minute.
E vorba de optiuni si de lipsa acestora.
Zilele trecute am descoperit o noua campanie antidrog. De pe site`ul oficial am aflat ca e "cool" sa inveti, sa muncesti, sa dansezi, sa asculti muzica, sa faci sport si sa ai prieteni. Am aflat cine sunt ei, o informatie mult mai stufoasa decat cea despre un eventual ajutor sau tratament.
Guvernul stie de vreo 35.000 de utilizatori de heroina injectabila, adevarul e ca ei sunt mult mai multi, iar asta e doar un singur drog de care romanul e dependent.
Campaniile antidrog facute in Romania nu au nici o valoare.
Pe de o parte inteleg... e normal sa ajuti cu bani de la buget bolnavii adevarati, nu bolnavii care au ales sa se imbolnaveasca singuri.
Pana la urma drogurile sunt o boala.
E normal ca pustii in sevraj sa fie priviti cu dezinteres si sa nu aibe prioritate in fata atator alte probleme pe care le avem.
Nu sunt bani, plus ca sunt alte probleme de rezolvat.. parlamentarii schimba anual limuzinele si consuma cisterne intregi de combustibil pe plimbari, bordurile trebuiesc si ele schimbate in fiecare anotimp.. dar nu scriu asta ca sa judec.. pentru ca de judecat o poate face orice ziarist muritor de foame la un cotidian de mana a doua. Nu am sa mi exprim nici scarba fata de sistem, pentru ca asta o fac si babele din fata blocului in fiecare zi.
De ce sunt de parere ca o campanie antidrog inca e nefolositoare la noi ?! - Simplu. Pentru ca se incearca remedierea unui rau deja facut.. in loc sa se previna se incearca vindecarea, in loc sa creezi optiuni inainte ca tineretul sa se apuce de droguri ii creezi neplaceri si rusine cu un tratament care esueaza in 95 % din cazuri.
Ma intreb mirat ..
Cum sa fac sport cand nu sunt terenuri publice de sport, iar cele particulare costa mai mult decat drogurile ?
Cum sa muncesc cand nu am locuri de munca ?
Cum sa invat cand sunt ocupat sa mi caut de munca doar ca in iarna urmatoare sa nu mai raman dator la intretinere ?
Cum sa dansez si sa ascult muzica atunci cand cluburile sunt mai scumpe decat drogurile ?
Cum sa am prieteni.. cand ei sunt ocupati cu drogurile neavand alta alternativa ?????!!!!!!
Futu`va`n gat sa va fut.

2 comentarii:

Stef spunea...

intrebari retorice sunt intrebarile din final...
nu ma justific... dar daca tii neaparat...hai cu mine la o plimbare cu rolele in parc(cand mi le recuperez :D ), invata 'din mers' - citind, ascultand, vazand, auzind - (lasa manualele,that sucks..examenele le iei oricum,esti inteligent :)cluburi? da o petrecere la tine acasa. la locuri de munca nu comentez :D ( stiu cum e sa nu-ti gasesti ) Vizavi de prieteni... fii in continua evolutie, nu te limita la aceleasi persoane cunoscute. sunt o groaza de oameni deosebiti pe lumea asta. trebuie doar sa-i cunosti. iar metode nu poti spune ca nu sunt.

Anonim spunea...

decat sa cauti prieteni noi , mai bn stai aproape de fratele tau